Nieuwsnieuwe lessen Zhineng Qigong vanaf september

Lessen

Geplaatst: 15-01-2019 18:32

Qigongschool Noordoostpolder geeft deze winter en dit voorjaar lessen in Emmeloord en Marknesse. Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Kom gerust een les gratis proberen en meld je aan via de site of bel met Alda: 0527 201886

De data voor de maandaglessen zijn:
28 januari
11, 25 februari
4, 11, 18, 25 maart
1, 8, 15, 29 april


En voor de dinsdag:
5, 12, 26 februari
5, 12, 19, 26 maart
2, 9, 16, 23 april
Workshops in maart

Geplaatst: 03-03-2019 15:46

De komende maand ben ik bij 2 evenementen te gast:
Op zaterdag 9 maart bij de Ladiesnight in de Strandhoeve: dit belooft een avond te worden vol beleefactiviteiten en mooie kraampjes met aantrekkelijke koopjes. Je kunt je ter plekke inschrijven voor een van mijn workshops van een half uur. Een mooi kennismaking toegewenst!

En op 25 maart zal ik een lezing geven en enkele oefeningen laten ervaren bij de reumapatiëntenvereniging van Emmeloord: een enthousiast lid van deze vereniging is sinds een jaar student Zhineng Qigong en zij is er erg blij dat ze dit aan haar leven heeft toe kunnen voegen.
Lessen voorbij…

Geplaatst: 22-4-2018 19:08

De lessen van dit voorjaar zitten erop, we trekken er buiten nog een keer op uit (14, 15 mei) Terugkijkend waren er veel positieve reacties op het afgelopen lesjaar.

Een greep uit de reacties:

 • Het is fijn om hier te zijn, ik kijk er echt naar uit!
 • Het heeft mij zoveel gebracht, voel me sterker geworden.
 • Ik kom hier altijd zo blij vandaan.
 • Het is een plezierige sfeer, veilig in de groep en het voelt daarna altijd goed.
 • Het maakte bij mij nogal wat emoties los. Maar: ook goed om er zo mee om te kunnen gaan en ik ben er blij mee.
 • Het is echt een verschil om in de groep te oefenen, vergeleken met in je eentje thuis.
 • Het enthousiasme van Alda geeft altijd volop inspiratie!
 • Ik oefen de schouders voor het slapen gaan, ben daarna lekker rustig en slaap heerlijk. :)
 • Het ontspant zó!
 • Ik ben elke keer nieuwsgierig wat we nu weer gaan leren, ik wil nog méér!
 • Schouderoefeningen waren super, het geeft me letterlijk meer ruimte.
 • Wat miste ik het, toen ik enkele weken niet kon komen.
 • Het gaat weer goed met me, krijg gemakkelijk van alles geklaard, het gaat nu gewoon, alsof het in de flow zit, wat fijn!
 • Bedankt voor de prachtige ontspannende en inspirerende lessen.
 • Mijn lichaam is aan het helen, dankbaar! Zhineng Qigong hoort voor mij bij mijn dagelijks leven
 • Altijd goede sfeer in de lessen, fijn, rustig en veilig.
 • Alles gaat weer stromen en ik voel me zowel fysiek als mentaal een ander mens na de les. Heerlijk. Ik raad het iedereen aan.
 • Alda biedt je tijdens de lessen een veilige omgeving waarin ruimte is voor iedereen. En rust en tijd voor mezelf!
 • Ik zat in een lastige periode toen ik begon, het voelt nu alsof er een last van mijn schouders is.
 • Ik oefen elke dag nu, vind het heel inspirerend en ik ben blij dat ik dit jaar hier mee bezig mocht zijn.
 • Ik wil je danken voor de fijne manier waarop jij Zhineng Qigong lessen hebt gegeven. Het is altijd ontspannend en het maakt the mind leeg.. rustig, vloeiend bezig zijn met een positieve levensenergie. Z.Q. zorgt ervoor dat je soepel wordt, stijfheid verdwijnt en ik ervaar het als een weldaad voor lichaam en geest.

Na de zomer starten we weer met nieuwe lessen, houd de site in de gaten voor meer info! Wil je alvast met mij in contact komen? Vul het contactformulier in en ik mail je zo snel mogelijk terug.
Ben jij erbij? Prachtige workshops met teacher Xie Chuan

Geplaatst: 13-10-2018 16:55

Ik heb onze Chinese vriend Xie Chuan uitgenodigd en hij wil 3 dagen een workshop Zhineng Qigong komen geven om die dagen wat extra Qi , rust en healing in de polder brengen. Als je wat bijzonders mee wil maken: je bent van harte uitgenodigd om deze krachtige teacher te ontmoeten!

We nemen Xie mee naar HCR van Saaze in Kraggenburg waar hij op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november van alles wil laten ervaren over Zhineng Qigong en om je prachtige oefeningen mee te geven. Het zullen heerlijke beleefdagen worden, waarbij Xie zijn bijzondere gave op het gebied van healing en meditatie ook vast gaat gebruiken.

Je kunt deelnemen op 1 van de dagen, maar de combinatie van 2 of 3 dagen is natuurlijk helemaal mooi om te doen! Ook als je nog nooit kennis gemaakt hebt met Zhineng Qigong, kun je gewoon meedoen.

De dagen zijn gevuld van 9.30 – 17.00 met verschillende oefeningen, wat theorie en een lekkere lunch. Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. De prijs voor 1 dag is 75 euro, voor 2 dagen 140, en voor 3 dagen 195 euro. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Wil je je aanmelden? Reserveer direct je plek via de website:

Ja, ik meld me aan!


Over Teacher Xie: Xie Chuan is geboren in het noordwesten van China tijdens de winter in het jaar 1971. In 1987 genas zijn moeder van de ziekte van Ménière, artritis en osteofyten na slechts enkele weken Zhineng Qigong te beoefenen. Doordat ze niet zelf kon lopen, moest hij haar aanvankelijk op zijn fiets naar de training brengen en zo begon hij zelf mee te doen. Na amper zes weken kon zijn moeder sneller fietsen dan hij.
Hij bleef oefenen en in augustus 1993 begon hij de tweejarige Teacher Training Class te volgen aan het Huaxia Centrum. Deze twee jaren van studie en oefenen waren een kantelmoment in zijn leven. Van 1995 tot 1999 werkte hij in het Huaxia Training Centrum. Daar gaf hij les, advies en informatie aan de leraren zelf alsook aan Chinese en buitenlandse bezoekers. Vanaf 2000 woont hij in Shanghai waar hij zijn Qigong training voorzet met Chinese en buitenlandse studenten. En sinds drie jaar is hij bezig zelf een centrum op te bouwen, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Dat wil ik meemaken!
Op 9, 10 en 11 november komt teacher Xie Chuan naar de polder!

Geplaatst: 22-4-2018 19:10

Dat worden vast weer heerlijke workshopdagen met deze krachtige teacher uit China, die prachtige lessen komt geven en ieder graag kennis wil te laten maken met Qigong. Teacher Xie Chuan komt met veel rust mooie oefeningen, healing en Qi brengen. Houd hier wat dagen voor vrij!
Heerlijke Buitenkansen bij de Wellerwaard 2018

Geplaatst: 18-5-2018 20:40Op 14 en 15 mei hebben we het lessenseizoen afgesloten met buitenlessen: Zhineng Qigong met elkaar buiten, in de natuur.
Beide dagen waren een heerlijk cadeau: maandag was het zelfs te warm om op het strand te oefenen, we hebben zon en schaduw, maar lekker ook wat wind opgezocht bij de Castelijns plas. We hebben samen heerlijke oefeningen gedaan en het was een bijzondere gewaarwording om zo buiten in het Qiveld te staan: aan de rand van het water, onder de bomen met het stevige windgeruis door de bladeren hoog boven ons, met de vogels om ons heen (zelfs de koekoek meldde zich) en de honden die rustig bij ons langs liepen.
Dinsdagavond was ook heel bijzonder: het was prachtig weer, we hebben fijn samen geoefend op het strand, uit de wind en bij de ondergaande zon en we eindigden met een prachtige Lift Chi Up Pour Chi Down, genietend van de natuur om ons heen op, met eenden in het Qiveld op een inmiddels wel wat afgekoeld strand. Een heerlijke avond!
En gezellig, met elkaar koffie en thee drinken daarna en genieten van de rust bij je zelf.

Mooi om zo een Buitenkans mee te maken!
workshop zhineng qigong buiten

Buitenkans!

Geplaatst: 22-4-2018 18:55

Op 14 en 15 mei is de buitenkans voor alle Zhineng Qigongers! Je kan lekker buiten mee komen doen en samen oefenen in de natuur.

We gaan op beide dagen in het bos, op de vlakte of bij het water: afhankelijk van het weer en de wind. We verzamelen op de parkeerplaats bij de Wellerwaard (bij Emmeloord) , ingang Friese pad, bij “Bij ons”. Klik hier om de locatie op de kaart te openen.

Op maandag 14 mei starten we om 14.00 en op dinsdag 15 mei om 20.00. Voel je welkom om mee te doen en na afloop is er water, koffie en thee.

Hopelijk tot dan!
Lessen winter en voorjaar 2018

Geplaatst: 7-1-2018 20:05

Qigongschool Noordoostpolder geeft ook deze winter en dit voorjaar lessen in Emmeloord en Marknesse.
Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

De data voor de maandaglessen zijn:
15, 22, 29 januari,
12, 19 februari,
5, 12, 19, 26 maart,
9 en 16 april.

En voor de dinsdag:
16, 23 januari,
6, 13, 20 februari,
6, 13, 20, 27 maart,
10 en 17 april
Mooi weekend met Teacher Xie

Geplaatst: 21-11-2017 17:48
Het 1e weekend van november was Teacher Xie Chuan op bezoek en hebben we prachtige workshops meegemaakt bij Van Saaze. Xie vertelde veel over Qigong, op bijzondere manieren kon hij je betrekken bij eenvoudige gedachtengangen en diepere Qigong levels. Voor sommigen was het Chinees Engels een lastig stuk, maar door zijn uitgebreide handgebaren en lichaamstaal kwam de boodschap wel aan.

Een krachtig Qiveld werd deze dagen door ieder gevoeld. Mooie oefeningen die uitblonken in hun eenvoud boden soms bijzondere ervaringen en nu is het de kunst verder oefenen met het in praktijk brengen van “don’t worry- be happy”. HCR van Saaze hielp mee om ieder gastvrij te ontvangen en zorgde er voor dat de dag ontspannen en prettig verliep.

Dit was zeer de moeite waard!


Probeer gratis: start van nieuwe lessen op 18 en 19 september

Geplaatst: 15-07-2017 7:28 | Laatste wijziging: 21-11-2017 17:52

LET OP: de les van dinsdag 5 december vervalt en er komt een nieuwe dinsdag bij: 19 december.

Qigongschool Noordoostpolder begint in het najaar met nieuwe lessen in Emmeloord en Marknesse.
Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Kom gerust een les proberen en meld je aan via het contactformulier of bel met Alda: 0527 201886


De data voor de maandaglessen zijn:
18, 25 september,
2, 9, 16, 30 oktober,
13, 20, 27 november,
4 en 11 december.

En voor de dinsdag:
19, 26 september,
3, 10, 17, 31 oktober,
7, 14, 28 november,
5 en 12 december
12 en 19 december

Zomer Zhineng

Geplaatst: 15-07-2017 7:20

Een prachtige combinatie: Zomer en Zhineng: lekker buiten op het strand, je verbinden met de natuur, de rust en ruimte om je heen, flinke wind vanaf het IJsselmeer, het water dichtbij horen klotsen, de dichte wolkenlucht boven je weten en je voeten lekker stevig in het zand: zo mooi hebben we het meegemaakt!

Maandag 10 juli op het strand bij Schokkerhaven verzamelde een grote groep en durfde het aan om de dreigende regen te trotseren. De hele dag was het mooi warm zomerweer, maar tegen de avond nam de wind en de dreiging van buien toe. Met elkaar hebben we mooie oefeningen gedaan, genoten van alles om ons heen en vol dankbaarheid dat het droog bleef en we onze gang konden gaan sloten we de avond in een gezellig samenzijn met koffie en thee af.
Mooi om zo in een groep te kunnen zijn!
Fijne buitenkans!

Geplaatst: 14-05-2017 21:01 | Laatste wijziging: 15-05-2017 19:45


Op 8 en 9 mei hebben we met twee groepen genoten van het Zhineng Qigongen buiten, in de natuur.
Vooral maandag was het een fijn cadeau: de ochtend liet zich somber aanzien en pas begin van de middag trok het wolkendek open en kwam de zon op volle sterkte tevoorschijn.
Het waaide flink, dus op de open vlakte was het nog te koud, maar de Castelijns plas heeft prachtige plekken met zon, water en wat minder wind. We hebben heerlijke oefeningen gedaan en het was een bijzondere gewaarwording om samen buiten in het Qiveld te staan.
Dinsdagavond was ook bijzonder: de koude en harde wind die door de bomen ruiste, de vogels die nog meer van hun gezang lieten horen, prachtig jong groen om ons heen en zo nu en dan een hond en zijn baasje die langs kwamen: het zorgde samen ook voor een mooie avond met een krachtig energieveld.

Fijn om zo’n buitenkans mee te maken!


Op 3, 4 en 5 november komt teacher Xie Chuan naar de polder!

Geplaatst: 30-04-2017 15:23 | Laatste wijziging: 15-12-2016 20:30

Dat worden vast weer heerlijke workshopdagen met deze krachtige teacher uit China, die prachtige lessen komt geven en ieder graag kennis wil te laten maken met Qigong. Teacher Xie Chuan komt met veel rust mooie oefeningen, healing en Qi brengen. Houd hier wat dagen voor vrij!

Lessen voorbij…

Geplaatst: 15-04-2017 10:55 | Laatste wijziging: 30-04-2017 15:20

De lessen van dit voorjaar zitten erop, we trekken er buiten nog een keer op uit – 8 + 9 mei? (Houd de site in de gaten!)
Terugkijkend waren er veel positieve reacties op het afgelopen lesjaar.

Een greep uit de reacties:

 • Het is fijn om hier te zijn, ik kijk er echt naar uit!
 • Het heeft mij zoveel gebracht, zowel fysiek als lichamelijk ben ik sterker geworden!
 • Ik kom hier altijd blij vandaan
 • Het is een plezierige sfeer, veilig in de groep en het voelt als een warme deken als ik hier ben.
 • Het maakte bij mij nogal wat emoties los. Nu vooral ook heel lekker..
 • Het is echt een verschil om in de groep te oefenen, vergeleken met in je eentje thuis.
 • Het enthousiasme van Alda zorgt voor volop inspiratie, top!
 • Weer mooie oefeningen geleerd, goed het gronden en balans oefeningen, ik heb meer stabiliteit gekregen.
 • Ik oefen de schouders voor het slapen gaan, ben daarna lekker rustig en slaap heerlijk. :)
 • Het ontspant zó!
 • Ik ben elke keer nieuwsgierig wat we nu weer gaan leren, ik wil nog méér!
 • Bijzonder, het sloot elke keer naadloos aan bij wat ik nodig had!
 • Schouderoefeningen waren super, het geeft me letterlijk meer ruimte.
 • Bedankt voor de prachtige ontspannende en inspirerende lessen
 • Mijn lichaam is aan het helen, dankbaar! Zhineng Qigong hoort voor mij bij mijn dagelijks leven
 • Wat een verademing om van Alda les te mogen krijgen in Qigong. De prachtige bewegingen die energie vrij maken waardoor je energie afgeeft en weer opneemt werkt voor mij persoonlijk erg helend. Alles gaat weer stromen en ik voel me zowel fysiek als mentaal een ander mens na de les. Heerlijk. Ik raad het iedereen aan. Martine.
 • Alda bied je tijdens de lessen een veilige omgeving waarin ruimte is voor iedereen. Het voelt als een anker van rust en tijd voor mezelf.
  Hiervoor ben ik haar enorm dankbaar. Jos
Na de zomer starten we weer met nieuwe lessen, houd de site in de gaten voor meer info!
Wil je alvast met mij in contact komen? Vul het contactformulier in en ik mail je zo snel mogelijk terug.