NieuwsWorkshop met jonge ondernemers

Geplaatst: 16-01-2020 19:50

Zondagochtend 12 januari mocht ik een workshop met Zhineng Qigong vullen in het “Paradijs op aarde”, nabij Creil. Een groep jonge ondernemers had een brainstormweekend, waarin ze terugkeken en reflecteerden op 2019 en vooruitblikken naar 2020 en hier plannen voor maken.
Ik heb kort wat verteld over Zhineng Qigong en we zijn daarna aan het oefenen gegaan. Zachte rustige bewegingen, in combinatie met wat actievere om in het lichaam te komen en rust in het hoofd te ervaren.
Altijd weer bijzonder hoe een groep reageert op deze bijzondere bewegingsvormen met visualisaties en affirmaties. Een mooie ervaring.

Lessen winter en voorjaar 2020

Geplaatst: 03-01-2020 11:45 | Laatste wijziging: 04-03-2020 20:13

Qigongschool Noordoostpolder geeft deze winter en dit voorjaar weer lessen in Emmeloord en Marknesse.
Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Kom gerust een les proberen en meld je aan via de site of bel voor meer informatie met Alda: 0527 201886

De data voor de maandagmiddaglessen zijn:
27 januari;
3, 10 en 24 februari; 
2, 9, 16 , 23, 30 maart;
6 en 20 april.

En voor de dinsdagavond:
21 januari;
4, 11, 25 februari;
3, 10, 17, 24, 31 maart;
7, 14 en 21 april. 

Jubileum

Geplaatst: 23-09-2019 19:05

Deze week heb ik mijn 10e verjaardag, toch een soort jubileum, gevierd: ik heb inmiddels 10 jaar lesgegeven in Zhineng Qigong!
Bijzonder, als ik er zo op terug kijk: ik ben begonnen met 2 groepen: in Emmeloord en Marknesse en vanaf dat moment kwamen er ook elk jaar nieuwe studenten bij.
De groepen hoeven niet groot te zijn, want daarmee kan ik meer aandacht geven aan elke student. Maar jaar na jaar zíjn er ook nieuwe enthousiastelingen, die de weg naar mijn lessen kunnen vinden. Daar ben ik blij mee en trots op!

Speciaal wil ik Betty noemen, destijds mijn collega op school, die direct al enthousiast was bij mijn proeflesjes! En daarna, jaar na jaar bij mij lessen blijft volgen, meegaat naar elke workshop die ik organiseer waar een Chinese teacher is en die mij blijft supporten. En natuurlijk Jan, die ook vanaf het eerste uur erbij is, heel trouw, zoveel komt als mogelijk is met zijn werk en er thuis ook van kan genieten!
Daarnaast dank ik al mijn studenten met wie ik heb kunnen delen in het Qiveld, bijzonder!

Mooie Buitenkans!

Geplaatst: 19-05-2019 21:32

Op 13 en 14 mei hebben we het lessenseizoen afgesloten met buitenlessen: Zhineng Qigong met elkaar buiten, in de natuur.

Beide dagen waren een heerlijk cadeau: op maandagmiddag was het mooi weer, de zon scheen en er was een lichte wind. Met de voeten in het zand en het hoofd richting de blauwe lucht, omgeven door het grote Qiveld en uitzicht op het kabbelende water van de Wellerwaard was het fijn om samen te oefenen en de rust om je heen en diep van binnen te ervaren.

De dinsdagavond was het ook mooi weer, maar meer wind. Bovendien was het precies deze avond dat de Avond4daagse organisatie hier een rustpunt had bedacht: waar de kinderen zich even konden ontspannen, klauteren, pootje baden, flink rennen en hun stembanden uitgebreid op allerlei volumes konden testen. Er was erg veel beweging en lawaai om ons heen, waardoor het voor een aantal lastiger was om zich af te sluiten voor wat er in omgeving gebeurde. Desondanks ook fijn om samen te oefenen en verbondenheid te ervaren in het Qiveld.
En gezellig, met elkaar koffie en thee drinken daarna en genieten van de rust bij je zelf.

Mooi om zo samen een Buitenkans mee te maken!

Lessen voorbij..

Geplaatst: 18-05-2019 11:30

De lessen van dit voorjaar zitten erop, we hebben met elkaar bijzondere dingen mee mogen maken.

Ik heb de startersgroep gevraagd om hun reactie op de lessen en hoe zij het hebben ervaren.
Hier een aantal:

 • Qigong bracht mij een goede nachtrust.
  Meer ruimte in mijn lichaam en als -vanzelf- een goede houding.
  Met dank
  - Jozien -

 • Dank allereerst voor de (h)eerlijke kennismaking met Zhineng Qigong. Jouw kennisoverdracht en de oefeningen waren duidelijk, geduldig en je deed het met passie.
  Al heel veel jaar doe ik aan verschillende vormen van Yoga, ook heerlijk! Voor het eerst maakte ik kennis met de Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong. Ik ben eraan verslingerd, wil er meer van weten, lees erover en verspreid graag mijn ervaring.
  Ik heb rust in mijn hoofd gekregen en voel me krachtiger. Als ik een dag mijn oefeningen niet heb gedaan voelt het voor mij dat ik iets mis, niet in balans ben. Ik gun iedereen het moment voor jezelf, de rust en de energie met anderen en met het groter geheel. Door mijn aandacht te richten op het versterken van de natuurlijke levensenergie, neemt mijn energie en kracht toe. Het denken en de zorgen op een zijspoor zetten en focussen op de kracht van de natuur, heerlijk.
  - Henriette -

 • De oefeningen van de Zhineng Qigong in de cursus bij Alda in Marknesse doen me erg goed. Het is een fijn vooruitzicht naar de wekelijkse groepsbijeenkomst te kunnen gaan en eenmaal thuis opgepakt bieden de oefeningen mij een innerlijk rustpunt in de drukte van het alledaagse.
  In de lessen legt Alda de achtergrond en functie van de diverse oefeningen goed uit en geeft ze individueel tips hoe die oefeningen te verbeteren. Ook is het heel fijn dat zij haar waarnemingen met je deelt over je vooruitgang, bijvoorbeeld wat betreft lichaamshouding.
  Kortom, een aanrader voor ieder die behoefte heeft aan een (bijzondere) activiteit die je geestelijk en lichamelijk welzijn kan bevorderen.
  - Bernadette -

 • Dank je wel Alda, voor de kalme en heldere wijze, dat je met mij de weg van Zhineng Qigong hebt gedeeld.
  Het geeft me innerlijke rust, stabiliteit en fysieke soepelheid.
  Qigong heeft beslist prachtige helende kwaliteiten, die een garantie geven om meer mensen gelukkig en ontspannen te laten zijn.
  - Fred -

 • In jouw lessen heb ik de Zhineng Qigong leren kennen als bewegingen die ik zelf ook thuis kan beoefenen.
  Duidelijk en praktisch. Hartelijk dank daar voor.
  - Moniek -

 • Ondanks mijn knieprobleem, die me in de weg stond, heeft het me zeker veel gebracht. Gelukkig lijkt het nu met mijn knie weer de goede kant op te gaan en ik wil graag mijn waardering uit spreken voor de wijze waarop je invulling geeft aan de lessen: vol passie, deskundig en overtuigend.
  Chapeau!
  - Karin -

 • Ik wil je nog bedanken voor de fijne lessen van afgelopen seizoen. Ik heb het als heel waardevol ervaren en merk, dat ik er dagelijks mee bezig ben. Weliswaar zonder regelmaat of vaste volgorde maar wel lekker, even tussendoor een oefeningetje of bewust tijd voor Qi.
  Ik heb nu zelfs een stap genomen, waar ik al heel lang zin in had maar toch niet de ruimte en energie voor kon vinden. Per september ga ik aan de studie!
  - Carolien -

Buiten Qigongen (Update 2)

Geplaatst: 08-11-2020 11:50

We kunnen maandagmiddag van half 3 tot zo’n half 4, kwart voor 4 samen buiten Zhineng Qigongen.

Bedenk wel voor november: trek wat laagjes over elkaar aan, warm zal het niet zijn, maar zorg dat je het kan hebben met hulp van bijv een legging, extra shirt, handschoenen, sjaal enz.

Het is in het bos aan het Zwin in Emmeloord west. Als je het bruggetje over gaat vanaf het Zwin, kom je er vanzelf.

Klik hier om de locatie op Google Maps te openen

Voel je van harte welkom om mee te doen!

buitenactiviteit Zhineng Qigong bij de Wellerwaard

Buitenkans

Geplaatst: 12-05-2019 21:40

Op 13 en 14 mei is de buitenkans voor alle Zhineng Qigongers! Je kan lekker buiten mee komen doen en samen oefenen in de natuur. We gaan op beide dagen in het bos, op de vlakte of bij het water: afhankelijk van het weer en de wind. We verzamelen op de parkeerplaats bij de Wellerwaard (bij Emmeloord), ingang Friese pad, bij “Bij ons”
Op maandag 13 mei starten we om 14.00 en op dinsdag 14 mei om 19.30. Voel je welkom om mee te doen en na afloop is er water, koffie en thee.
En wil een gast mee? Gezellig, dat kan!
Ik hoop je daar te treffen.

Zondagochtend 7april: Zhineng Qigong in de masterclass schilderen

Geplaatst: 16-04-2019 20:50

Annemiki Bok had 2 dagen een masterclass schilderen georganiseerd en vroeg mij met de deelnemers een mooi Qiveld op te bouwen.
Ieder nam plaats achter de ezel op haar eigen werkplek in het ruime atelier. Het atelier waar al een prachtige sfeer van rust en licht heerst, geuren van verf, schoonmaakspullen en koffie, waar schitterende schilderijen je omgeven met de mooiste kleuren en composities en toen op zondagochtend de zon haar licht over dit alles liet schijnen, kon het niet beter.

De deelnemers genoten van de rustige bewegingen, de mooie klanken en hun eigen energie kreeg ruimte om hen heen, we hebben samen een krachtig Qiveld neergezet, waarin de hele dag in rust en harmonie het beste uit ieder naar boven kon komen. Prachtig schilderijen waren het resultaat en met trots en blijheid over hun creaties kijkt ieder terug op deze inspirerende dag.

Enthousiasme bij de reumapatiëntenvereniging NOP

Geplaatst: 02-04-2019 19:02

Maandagavond 25 maart was ik te gast bij de reumapatiëntenvereniging Noordoostpolder. De vereniging had me uitgenodigd om wat over Zhineng Qigong te vertellen en dan wil ik graag ook wat laten ervaren. Ik weet dat reuma een ziekte is die juist aandoeningen weergeeft aan gewrichten, pezen en spieren, aan het bewegingsapparaat, waardoor bewegen moeizamer gaat, vaak pijn geeft en stijfheid laat ervaren. En ik wil ieder in beweging krijgen..

Ik vertel kort wat over de woorden Zhineng Qigong, over de achtergrond vanuit de traditionele Chinese geneeskunst en hoe het komt dat ik hier nu les in geef.

Dan gaan we aan de slag, eerst zittend, meridianen openen en daarna grote zachte bewegingen maken met de schouders. In de korte koffie/ theepauze die volgt worden de paracetamols al genoemd. Maar ook: ongevoelige onderarmen waar nu stroming waar te nemen is! En tintelingen in de handen..

Ieder is nieuwsgierig, de tafels gaan aan de kant en we gaan samen nog mooie oefeningen doen. Na afloop zijn veel mensen nieuwsgierig geworden, het gevoel van rust en ook in beweging zijn spreekt aan.
Eva, een student van mij en lid van de rpv Noordoostpolder, mailde mij ’s avonds: “Geweldig, wat een leuke avond was dit. Nog nooit heb ik de mensen zo mee zien doen, echt leuk om te zien. Met jouw enthousiasme kreeg jij ze in beweging. Fantastisch om te zien en mee te mogen maken.
Hartelijk dank voor een fijne avond. Dit moest ik voor het slapen gaan nog even kwijt.”

nieuwe lessen Zhineng Qigong vanaf september

Gezellige ladiesnight bij de Strandhoeve

Geplaatst: 11-03-2019 20:50

Op 9 maart was er een drukbezochte ladiesnight in De Strandhoeve te Baarlo.

Er was naast de kraampjes, waar van alles te koop was, veel te beleven: baristo, hamburger maken, make-up, ijs maken, handlettering, dansen, yoga bingo en dus ook Zhineng Qigong.

Best ingewikkeld om in een half uur een indruk te geven hierover, te laten beleven en ook een stukje vertellen. In de 2 workhops die ik gaf, waren veel dames die niet verwacht hadden dat ze zo’n ontspanning zouden vinden en het gevoel van stroming in hun lichaam konden ervaren. Goed dus om te zien en te merken dat Zhineng Qigong zo bijzonder is! Fijn om te kunnen doen zo.
Workshopweekend met teacher Xie Chuan

Geplaatst: 18-11-2018 9:55Op 9 november begon Xie Chuan een prachtig weekend, "without expectations". Al bij de eerste oefening leerden we vooral het te laten gebeuren, zonder onze verwachtingen hoog te stellen. Alleen relaxen helpt al heel erg mee om meer te laten stromen. Hoe dieper je kan komen hoe meer Qi vrij door je lichaam mag stromen.

Xie heeft veel vertelt over Zhineng Qigong, over het leven en hoe daar mee om te gaan. Hij liet ons op bijzondere manieren ervaren hoe je met eenvoud naar diepere Qigonglevels kan gaan. Voor sommigen was het Chinees Engels een moeilijk gedeelte, maar door zijn uitgebreide handgebaren en lichaamstaal kwam de boodschap wel aan.

Een krachtig Qiveld werd deze dagen door ieder gevoeld. Mooie oefeningen die uitblonken in hun eenvoud boden soms bijzondere ervaringen en nu is het de kunst verder te oefenen met dit in praktijk brengen, zonder dat je verwachtingen hebt en door relaxed te leven.
HCR Van Saaze hielp mee om ieder gastvrij te ontvangen en zorgde er voor dat de dag ontspannen en prettig verliep.

Zo’n bijzondere workshop: het bleek weer zeer de moeite waard!

Interview Omroep Flevoland

Geplaatst: 08-10-2018 19:10

De redactie van Omroep Flevoland had een artikel over nieuwe lessen Zhineng Qigong in de krant gelezen en nodigde me uit om naar de studio te komen voor een kort vraaggesprek op de radio, met camera’s erbij.


Werkt de video niet? Klik hier voor de website van Omroep Flevoland
Zomer Zhineng op Schokkerhaven

Geplaatst: 6-7-2018 19:10Het was de eerste volle maan van de zomer, lekker zomerweer met een stevige wind.
Op donderdag 28 juni verzamelde een grote groep zich op het strand en wilde met elkaar Zhineng en zomer als prachtige combinatie ervaren: lekker buiten op het strand, je verbinden met de natuur, de rust en ruimte om je heen, flinke wind, het water dichtbij horen kabbelen, de ondergaande warme zon in een strak blauwe lucht en je voeten lekker stevig in het zand: zo mooi hebben we het meegemaakt!

Fijn om met elkaar Qigong oefeningen te kunnen doen en de rust en ruimte ook bij jezelf te kunnen ervaren, te genieten van alles om je heen en vol dankbaarheid voor het mooie weer sloten we de avond in een gezellig samenzijn met koffie en thee af.
Mooi om zo in een groep te kunnen zijn!
Zomer Zhineng 2020

Geplaatst: 10-07-2020 16:40

Het idee om lekker in het zonnetje in het bos of aan de rand van het water in het zand samen Zomer Zhineng te beleven liep dit jaar wat anders: 29 juni was het ‘s middags nog droog, maar met een heel harde wind vonden we wat beschutting in het riet, op het water. Zo samen oefenen is waardevol!

Maar 30 juni heeft het de hele middag en avond geregend, dus die avond kon het niet doorgaan. De week erna, 7 juli, was buienradar ons weer niet goed gezind en is alles vlak voor aanvang afgeblazen. Om teleurstellingen te voorkomen ben ik naar de Wellerwaard gereden, met de intentie om samen met degenen die het bericht niet meer hadden gelezen een kopje thee of koffie te drinken Bij Ons. Maar: er waren gewoon enthousiastelingen en het viel warempel wel mee: het miezerde, maar we vonden weer een mooie plekje: samen zo buiten de natuur ervaren was zelfs in de regen een mooie belevenis!
En natuurlijk was de koffie en thee heerlijk daarna!

nieuwe lessen Zhineng Qigong vanaf september

Lessen

Geplaatst: 15-01-2019 18:32

Qigongschool Noordoostpolder geeft deze winter en dit voorjaar lessen in Emmeloord en Marknesse. Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Kom gerust een les gratis proberen en meld je aan via de site of bel met Alda: 0527 201886

De data voor de maandaglessen zijn:
28 januari
11, 25 februari
4, 11, 18, 25 maart
1, 8, 15, 29 april


En voor de dinsdag:
5, 12, 26 februari
5, 12, 19, 26 maart
2, 9, 16, 23 april
Workshops in maart

Geplaatst: 03-03-2019 15:46

De komende maand ben ik bij 2 evenementen te gast:
Op zaterdag 9 maart bij de Ladiesnight in de Strandhoeve: dit belooft een avond te worden vol beleefactiviteiten en mooie kraampjes met aantrekkelijke koopjes. Je kunt je ter plekke inschrijven voor een van mijn workshops van een half uur. Een mooi kennismaking toegewenst!

En op 25 maart zal ik een lezing geven en enkele oefeningen laten ervaren bij de reumapatiëntenvereniging van Emmeloord: een enthousiast lid van deze vereniging is sinds een jaar student Zhineng Qigong en zij is er erg blij dat ze dit aan haar leven heeft toe kunnen voegen.
Lessen voorbij…

Geplaatst: 22-4-2018 19:08

De lessen van dit voorjaar zitten erop, we trekken er buiten nog een keer op uit (14, 15 mei) Terugkijkend waren er veel positieve reacties op het afgelopen lesjaar.

Een greep uit de reacties:

 • Het is fijn om hier te zijn, ik kijk er echt naar uit!
 • Het heeft mij zoveel gebracht, voel me sterker geworden.
 • Ik kom hier altijd zo blij vandaan.
 • Het is een plezierige sfeer, veilig in de groep en het voelt daarna altijd goed.
 • Het maakte bij mij nogal wat emoties los. Maar: ook goed om er zo mee om te kunnen gaan en ik ben er blij mee.
 • Het is echt een verschil om in de groep te oefenen, vergeleken met in je eentje thuis.
 • Het enthousiasme van Alda geeft altijd volop inspiratie!
 • Ik oefen de schouders voor het slapen gaan, ben daarna lekker rustig en slaap heerlijk. :)
 • Het ontspant zó!
 • Ik ben elke keer nieuwsgierig wat we nu weer gaan leren, ik wil nog méér!
 • Schouderoefeningen waren super, het geeft me letterlijk meer ruimte.
 • Wat miste ik het, toen ik enkele weken niet kon komen.
 • Het gaat weer goed met me, krijg gemakkelijk van alles geklaard, het gaat nu gewoon, alsof het in de flow zit, wat fijn!
 • Bedankt voor de prachtige ontspannende en inspirerende lessen.
 • Mijn lichaam is aan het helen, dankbaar! Zhineng Qigong hoort voor mij bij mijn dagelijks leven
 • Altijd goede sfeer in de lessen, fijn, rustig en veilig.
 • Alles gaat weer stromen en ik voel me zowel fysiek als mentaal een ander mens na de les. Heerlijk. Ik raad het iedereen aan.
 • Alda biedt je tijdens de lessen een veilige omgeving waarin ruimte is voor iedereen. En rust en tijd voor mezelf!
 • Ik zat in een lastige periode toen ik begon, het voelt nu alsof er een last van mijn schouders is.
 • Ik oefen elke dag nu, vind het heel inspirerend en ik ben blij dat ik dit jaar hier mee bezig mocht zijn.
 • Ik wil je danken voor de fijne manier waarop jij Zhineng Qigong lessen hebt gegeven. Het is altijd ontspannend en het maakt the mind leeg.. rustig, vloeiend bezig zijn met een positieve levensenergie. Z.Q. zorgt ervoor dat je soepel wordt, stijfheid verdwijnt en ik ervaar het als een weldaad voor lichaam en geest.

Na de zomer starten we weer met nieuwe lessen, houd de site in de gaten voor meer info! Wil je alvast met mij in contact komen? Vul het contactformulier in en ik mail je zo snel mogelijk terug.
Ben jij erbij? Prachtige workshops met teacher Xie Chuan

Geplaatst: 13-10-2018 16:55

Ik heb onze Chinese vriend Xie Chuan uitgenodigd en hij wil 3 dagen een workshop Zhineng Qigong komen geven om die dagen wat extra Qi , rust en healing in de polder brengen. Als je wat bijzonders mee wil maken: je bent van harte uitgenodigd om deze krachtige teacher te ontmoeten!

We nemen Xie mee naar HCR van Saaze in Kraggenburg waar hij op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november van alles wil laten ervaren over Zhineng Qigong en om je prachtige oefeningen mee te geven. Het zullen heerlijke beleefdagen worden, waarbij Xie zijn bijzondere gave op het gebied van healing en meditatie ook vast gaat gebruiken.

Je kunt deelnemen op 1 van de dagen, maar de combinatie van 2 of 3 dagen is natuurlijk helemaal mooi om te doen! Ook als je nog nooit kennis gemaakt hebt met Zhineng Qigong, kun je gewoon meedoen.

De dagen zijn gevuld van 9.30 – 17.00 met verschillende oefeningen, wat theorie en een lekkere lunch. Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. De prijs voor 1 dag is 75 euro, voor 2 dagen 140, en voor 3 dagen 195 euro. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Wil je je aanmelden? Reserveer direct je plek via de website:

Ja, ik meld me aan!


Over Teacher Xie: Xie Chuan is geboren in het noordwesten van China tijdens de winter in het jaar 1971. In 1987 genas zijn moeder van de ziekte van Ménière, artritis en osteofyten na slechts enkele weken Zhineng Qigong te beoefenen. Doordat ze niet zelf kon lopen, moest hij haar aanvankelijk op zijn fiets naar de training brengen en zo begon hij zelf mee te doen. Na amper zes weken kon zijn moeder sneller fietsen dan hij.
Hij bleef oefenen en in augustus 1993 begon hij de tweejarige Teacher Training Class te volgen aan het Huaxia Centrum. Deze twee jaren van studie en oefenen waren een kantelmoment in zijn leven. Van 1995 tot 1999 werkte hij in het Huaxia Training Centrum. Daar gaf hij les, advies en informatie aan de leraren zelf alsook aan Chinese en buitenlandse bezoekers. Vanaf 2000 woont hij in Shanghai waar hij zijn Qigong training voorzet met Chinese en buitenlandse studenten. En sinds drie jaar is hij bezig zelf een centrum op te bouwen, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Dat wil ik meemaken!
Op 9, 10 en 11 november komt teacher Xie Chuan naar de polder!

Geplaatst: 22-4-2018 19:10

Dat worden vast weer heerlijke workshopdagen met deze krachtige teacher uit China, die prachtige lessen komt geven en ieder graag kennis wil te laten maken met Qigong. Teacher Xie Chuan komt met veel rust mooie oefeningen, healing en Qi brengen. Houd hier wat dagen voor vrij!
Heerlijke Buitenkansen bij de Wellerwaard 2018

Geplaatst: 18-5-2018 20:40Op 14 en 15 mei hebben we het lessenseizoen afgesloten met buitenlessen: Zhineng Qigong met elkaar buiten, in de natuur.
Beide dagen waren een heerlijk cadeau: maandag was het zelfs te warm om op het strand te oefenen, we hebben zon en schaduw, maar lekker ook wat wind opgezocht bij de Castelijns plas. We hebben samen heerlijke oefeningen gedaan en het was een bijzondere gewaarwording om zo buiten in het Qiveld te staan: aan de rand van het water, onder de bomen met het stevige windgeruis door de bladeren hoog boven ons, met de vogels om ons heen (zelfs de koekoek meldde zich) en de honden die rustig bij ons langs liepen.
Dinsdagavond was ook heel bijzonder: het was prachtig weer, we hebben fijn samen geoefend op het strand, uit de wind en bij de ondergaande zon en we eindigden met een prachtige Lift Chi Up Pour Chi Down, genietend van de natuur om ons heen op, met eenden in het Qiveld op een inmiddels wel wat afgekoeld strand. Een heerlijke avond!
En gezellig, met elkaar koffie en thee drinken daarna en genieten van de rust bij je zelf.

Mooi om zo een Buitenkans mee te maken!
workshop zhineng qigong buiten

Buitenkans!

Geplaatst: 22-4-2018 18:55

Op 14 en 15 mei is de buitenkans voor alle Zhineng Qigongers! Je kan lekker buiten mee komen doen en samen oefenen in de natuur.

We gaan op beide dagen in het bos, op de vlakte of bij het water: afhankelijk van het weer en de wind. We verzamelen op de parkeerplaats bij de Wellerwaard (bij Emmeloord) , ingang Friese pad, bij “Bij ons”. Klik hier om de locatie op de kaart te openen.

Op maandag 14 mei starten we om 14.00 en op dinsdag 15 mei om 20.00. Voel je welkom om mee te doen en na afloop is er water, koffie en thee.

Hopelijk tot dan!
Lessen winter en voorjaar 2018

Geplaatst: 7-1-2018 20:05

Qigongschool Noordoostpolder geeft ook deze winter en dit voorjaar lessen in Emmeloord en Marknesse.
Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

De data voor de maandaglessen zijn:
15, 22, 29 januari,
12, 19 februari,
5, 12, 19, 26 maart,
9 en 16 april.

En voor de dinsdag:
16, 23 januari,
6, 13, 20 februari,
6, 13, 20, 27 maart,
10 en 17 april
Mooi weekend met Teacher Xie

Geplaatst: 21-11-2017 17:48
Het 1e weekend van november was Teacher Xie Chuan op bezoek en hebben we prachtige workshops meegemaakt bij Van Saaze. Xie vertelde veel over Qigong, op bijzondere manieren kon hij je betrekken bij eenvoudige gedachtengangen en diepere Qigong levels. Voor sommigen was het Chinees Engels een lastig stuk, maar door zijn uitgebreide handgebaren en lichaamstaal kwam de boodschap wel aan.

Een krachtig Qiveld werd deze dagen door ieder gevoeld. Mooie oefeningen die uitblonken in hun eenvoud boden soms bijzondere ervaringen en nu is het de kunst verder oefenen met het in praktijk brengen van “don’t worry- be happy”. HCR van Saaze hielp mee om ieder gastvrij te ontvangen en zorgde er voor dat de dag ontspannen en prettig verliep.

Dit was zeer de moeite waard!


Probeer gratis: start van nieuwe lessen op 18 en 19 september

Geplaatst: 15-07-2017 7:28 | Laatste wijziging: 21-11-2017 17:52

LET OP: de les van dinsdag 5 december vervalt en er komt een nieuwe dinsdag bij: 19 december.

Qigongschool Noordoostpolder begint in het najaar met nieuwe lessen in Emmeloord en Marknesse.
Je leert hier een aantal basisoefeningen die je zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Kom gerust een les proberen en meld je aan via het contactformulier of bel met Alda: 0527 201886


De data voor de maandaglessen zijn:
18, 25 september,
2, 9, 16, 30 oktober,
13, 20, 27 november,
4 en 11 december.

En voor de dinsdag:
19, 26 september,
3, 10, 17, 31 oktober,
7, 14, 28 november,
5 en 12 december
12 en 19 december

Zomer Zhineng

Geplaatst: 15-07-2017 7:20

Een prachtige combinatie: Zomer en Zhineng: lekker buiten op het strand, je verbinden met de natuur, de rust en ruimte om je heen, flinke wind vanaf het IJsselmeer, het water dichtbij horen klotsen, de dichte wolkenlucht boven je weten en je voeten lekker stevig in het zand: zo mooi hebben we het meegemaakt!

Maandag 10 juli op het strand bij Schokkerhaven verzamelde een grote groep en durfde het aan om de dreigende regen te trotseren. De hele dag was het mooi warm zomerweer, maar tegen de avond nam de wind en de dreiging van buien toe. Met elkaar hebben we mooie oefeningen gedaan, genoten van alles om ons heen en vol dankbaarheid dat het droog bleef en we onze gang konden gaan sloten we de avond in een gezellig samenzijn met koffie en thee af.
Mooi om zo in een groep te kunnen zijn!
Fijne buitenkans!

Geplaatst: 14-05-2017 21:01 | Laatste wijziging: 15-05-2017 19:45


Op 8 en 9 mei hebben we met twee groepen genoten van het Zhineng Qigongen buiten, in de natuur.
Vooral maandag was het een fijn cadeau: de ochtend liet zich somber aanzien en pas begin van de middag trok het wolkendek open en kwam de zon op volle sterkte tevoorschijn.
Het waaide flink, dus op de open vlakte was het nog te koud, maar de Castelijns plas heeft prachtige plekken met zon, water en wat minder wind. We hebben heerlijke oefeningen gedaan en het was een bijzondere gewaarwording om samen buiten in het Qiveld te staan.
Dinsdagavond was ook bijzonder: de koude en harde wind die door de bomen ruiste, de vogels die nog meer van hun gezang lieten horen, prachtig jong groen om ons heen en zo nu en dan een hond en zijn baasje die langs kwamen: het zorgde samen ook voor een mooie avond met een krachtig energieveld.

Fijn om zo’n buitenkans mee te maken!


Op 3, 4 en 5 november komt teacher Xie Chuan naar de polder!

Geplaatst: 30-04-2017 15:23 | Laatste wijziging: 15-12-2016 20:30

Dat worden vast weer heerlijke workshopdagen met deze krachtige teacher uit China, die prachtige lessen komt geven en ieder graag kennis wil te laten maken met Qigong. Teacher Xie Chuan komt met veel rust mooie oefeningen, healing en Qi brengen. Houd hier wat dagen voor vrij!

Lessen voorbij…

Geplaatst: 15-04-2017 10:55 | Laatste wijziging: 30-04-2017 15:20

De lessen van dit voorjaar zitten erop, we trekken er buiten nog een keer op uit – 8 + 9 mei? (Houd de site in de gaten!)
Terugkijkend waren er veel positieve reacties op het afgelopen lesjaar.

Een greep uit de reacties:

 • Het is fijn om hier te zijn, ik kijk er echt naar uit!
 • Het heeft mij zoveel gebracht, zowel fysiek als lichamelijk ben ik sterker geworden!
 • Ik kom hier altijd blij vandaan
 • Het is een plezierige sfeer, veilig in de groep en het voelt als een warme deken als ik hier ben.
 • Het maakte bij mij nogal wat emoties los. Nu vooral ook heel lekker..
 • Het is echt een verschil om in de groep te oefenen, vergeleken met in je eentje thuis.
 • Het enthousiasme van Alda zorgt voor volop inspiratie, top!
 • Weer mooie oefeningen geleerd, goed het gronden en balans oefeningen, ik heb meer stabiliteit gekregen.
 • Ik oefen de schouders voor het slapen gaan, ben daarna lekker rustig en slaap heerlijk. :)
 • Het ontspant zó!
 • Ik ben elke keer nieuwsgierig wat we nu weer gaan leren, ik wil nog méér!
 • Bijzonder, het sloot elke keer naadloos aan bij wat ik nodig had!
 • Schouderoefeningen waren super, het geeft me letterlijk meer ruimte.
 • Bedankt voor de prachtige ontspannende en inspirerende lessen
 • Mijn lichaam is aan het helen, dankbaar! Zhineng Qigong hoort voor mij bij mijn dagelijks leven
 • Wat een verademing om van Alda les te mogen krijgen in Qigong. De prachtige bewegingen die energie vrij maken waardoor je energie afgeeft en weer opneemt werkt voor mij persoonlijk erg helend. Alles gaat weer stromen en ik voel me zowel fysiek als mentaal een ander mens na de les. Heerlijk. Ik raad het iedereen aan. Martine.
 • Alda bied je tijdens de lessen een veilige omgeving waarin ruimte is voor iedereen. Het voelt als een anker van rust en tijd voor mezelf.
  Hiervoor ben ik haar enorm dankbaar. Jos
Na de zomer starten we weer met nieuwe lessen, houd de site in de gaten voor meer info!
Wil je alvast met mij in contact komen? Vul het contactformulier in en ik mail je zo snel mogelijk terug.